Makeat french toastit

Makeat french toastit

Tein herkullisia french toasteja eli köyhiä ritareita rapeasta ja pehmeästä seesami-hunaja hapanjuurispelttileivästä, joka minulla oli odottelemassa pakastimessa (vinkki: jos leivot tai ostat paljon leipää etkä pysty syömään kaikkea, viipaloi ja pakasta se!).

Köyhät ritarit sopii kauniisti hitaan sunnuntaiaamun ja kahvi kupillisen (tai kolmen) kanssa. Tarjoile pähkinävoin, vaniljajauheella maustetun paksun kaurajogurtin, marjojen ja vaahterasiirapin kanssa. Korvaa hapanjuurileipä millä tahansa vaalealla/makealla leivällä (tai banaanileivällä!).

KÖYHÄT RITARIT


2 annosta
1 dl kauramaitoa
1/2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaahterasiirappia
ripaus merisuolaa
4-6 paksua viipaletta hapanjuurileipää (tai mitä tahansa vaaleaa/makeaa leipää)
voita paistamiseen


Sekoita kauramaito, maissitärkkelys, vaahterasiirappi ja suola matalassa lautasessa. Upota leipäviipaleiden molemmat puolet seokseen.

Paista voissa kuumalla pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta. Tarjoile pähkinävoin, paksun kaurajogurtin, marjojen ja vaahterasiirapin kera. Nauti <3

Ihanaa viikonloppua!
Emilia

Emilia on opintojensa ohella ruokakirjailija, intohimoinen hapanjuurileipuri ja unelmoija. Hän mielellään herää aikaisin aamulla, käy pulahtamassa meressä ja juo pitkään kahvia päiväkirjaa kirjoittaen. Aamupalat mukautuvat sesonkien mukaan ja vaihtelevat erilaisista tuorepuuroista pannukakkuihin. Päivän ensimmäisten tuntien lisäksi Emilia rakastaa suunnitella pitkiä illallisia läheisilleen ja leipoa suuria määriä hapanjuurileipiä, joita hän jakelee kaikille tutuilleen. Tutustu Emiliaan Instagramissa @emiliaaurorav