Helppo sorbetti hellepäiviin!

Helppo sorbetti hellepäiviin!

Kuumana hellepäivänä mikään ei maistu (kylmän veden (jossa on sitruunan viipaleita) lisäksi) niin hyvältä kuin sorbetti. Sorbetin tekeminen on helppoa ja onnistuu varmasti myös ihanan kesäisissä mökkiolosuhteissakin. Voit valmistaa sorbetteja mistä tahansa marjoista ja hedelmistä, tuoreista tai pakastetuista. 

 Sorbetin peruskoostumus syntyy vedestä ja sokerista. Massaan voi lisätä pakastusvaiheessa 2 kovaksi vaahdotettua valkuaista, mutta itse oikaisin (tälläkin) kertaa ja jätin ne lisäämättä. Jätin myös sokerin pois ja korvasin sen vaahterasiirapilla. Sokerin määrä vaikuttaa lopputulokseen: mikäli käyttää vähemmän sokeria, tulee sorbetista enemmän kiteistä. 


Käytin ihania tuoreita marjoja (vadelma, mustikka, mansikka), mutta raparperin pakastin etukäteen. 

HELLEILMAN SORBETTI


1 dl vettä (tai kookosmaitoa)
marjoja ja hedelmiä oman maun ja saatavuuden mukaan
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
1 dl sokeria tai loraus vaahterasiirappia

Kaada blenderin pohjalle vettä. Lisää joukkoon marjat ja anna sekoittua muutama minuutti. Purista joukkoon 1-2 rkl sitruunanmehua, 1 tl vaniljauutetta, vaahteransiirappia (tai 1 dl sokeria) ja sekoita muutama sekunti. Tarkista maku ja makeus. Lisäämällä muutaman kypsän pakastetun punajuuren palan, saat syvennettyä sorbetin väriä.

Kaada seos vuokaan ja anna pakastua mielellään yön yli. Sekoita muutaman kerran pakastuksen aikana, jotta sorbetti jäätyy tasaisesti. Ota sorbetti pois pakkasesta hieman ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla kukilla.  

Psst. Korvasin mustikkasorbetin veden kookosmaidolla. Siitä tuli ehdottomasti kaikkien syöjien suosikkimaku!