Kuumana hellepäivänä mikään ei maistu (kylmän veden (jossa on sitruunan viipaleita) lisäksi) niin hyvältä kuin sorbetti. Sorbetin tekeminen on helppoa ja onnistuu varmasti myös ihanan kesäisissä mökkiolosuhteissakin. Voit valmistaa sorbetteja mistä tahansa marjoista ja hedelmistä, tuoreista tai pakastetuista.
Sorbetin peruskoostumus syntyy vedestä ja sokerista. Massaan voi lisätä pakastusvaiheessa 2 kovaksi vaahdotettua valkuaista, mutta itse oikaisin (tälläkin) kertaa ja jätin ne lisäämättä. Jätin myös sokerin pois ja korvasin sen vaahterasiirapilla. Sokerin määrä vaikuttaa lopputulokseen: mikäli käyttää vähemmän sokeria, tulee sorbetista enemmän kiteistä.
Käytin ihania tuoreita marjoja (vadelma, mustikka, mansikka), mutta raparperin pakastin etukäteen.