Tämä raikas lehtikaalisalaatti sitruuna-valkosipulikastikkeella on täydellinen lisuke kesän aterioille. Rapeat mantelilastut ja suolainen parmesaani tuovat salaatille mukavaa rakennetta ja makua, kun taas sitruunan raikas mehu ja valkosipulin aromaattinen vivahde tekevät kastikkeesta herkullisen ja pirteän.


Resepti
200 g lehtikaalia
50 g mantelilastuja
1 sitruunan mehu
1,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, kevyesti murskattuna
50 g parmesaanijuustoa, raastettuna
suolaa
mustapippuria
Aloita kastikkeen valmistuksesta: sekoita tuore sitruunamehu, oliiviöljy, murskatut valkosipulinkynnet ja ripaus suolaa pienessä kulhossa tai purkissa. Anna seoksen maustua vähintään tunnin ajan, jotta valkosipulin maku ehtii imeytyä kastikkeeseen.
Sillä välin pese lehtikaali huolellisesti ja poista kovat varret. Pilko lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita ne isoon kulhoon. Lisää raastettu parmesaanijuusto.
Kuumenna kuiva paistinpannu (valurauta tai hiiliteräs) keskilämmöllä ja paahda mantelilastuja, kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuvia. Lisää ne lehtikaalin ja juuston joukkoon.
Kun kastike on maustunut, poista valkosipulinkynnet ja kaada kastike salaatin päälle. Hiero kastiketta hellästi lehtikaalin joukkoon käsin minuutin tai kaksi, jotta kaikki lehdet peittyvät hyvin (tämä pehmittää lehtikaalia ja syventää makua).
Tarjoile salaatin valmistuksen jälkeen tunnin kuluessa, jotta se ei muutu vetiseksi. Nauti!
"Sitruunan raikkaus ja valkosipulin aromaattisuus sulautuvat rapeaan lehtikaaliin ja mantelilastuihin - täydellinen kevyt lisuke kesän aterioille."

Reseptissä käytetyt tuotteet


SALAATTIOTTIMET 2-os. OLIIVIPUUTA 30 cm


PAISTINPANNU 20 cm Blacksteel Pro


KULHO 15cm SVELTE, OLIVE
