Kurpitsaravioleja salvia-voikastikkeessa

Kurpitsaravioleja salvia-voikastikkeessa

Tätä herkullista pastaa on yhtä ihana valmistaa kuin syödäkin, ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden kokata yhdessä rakkaiden kanssa niinä päivinä, jolloin sinulla on aikaa ottaa pastakone esiin ja aloittaa alusta. Itse tehdyn pastan syöminen on ehdottomasti sen arvoista.! Voit myös tehdä isomman erän ja säästää sen pakastimeen nopeaa ateriaa varten kiireisempinä päivinä.

Resepti

Pastataikinan perusresepti löytyy täältä. Raviolia tehdessäsi luot ensin kauniin pastalevyn ja muotoilet sen sitten haluamaasi muotoon! Käyttämällä “Ravioli like a pro” -settiämme sinulla on 3 upeaa muotoa, joista valita!

Vinkki: Käytä pastataikinaa niin paljon kuin tarvitset, loput voi pakastaa!

Vinkki: Ravioli kypsyy muutamassa minuutissa, joten ole varovainen, ettet kypsennä niitä liikaa. Tiedät, että ne ovat valmiita 2 minuuttia sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet kellua kiehuvan veden pinnalla! Yhteensä noin 4-5 minuuttia!

Kurpitsatäyte (4-5 hengelle)

1 keskikokoinen kurpitsa
100g parmesaania
1/2 salottisipuli
1 valkosipuli
1 tl chiliä
1 tl basilika
2 dl oliiviöljyä (Käytä 1/2 kastikkeeseen ja toinen 1/2 kurpitsojen päällystämiseen ennen uunissa paistamista)
1/2 dl perunajauhoja
suola
pippuria

Leikkaa ja poista kurpitsan siemenet ja aseta ne uunipellille. Murskaa päälle suolaa ja pippuria sekä loraus oliiviöljyä. Laita 190-asteiseen uuniin noin 35 minuutiksi (kurpitsan koosta riippuen se saattaa kypsyä nopeammin, joten pidä sitä silmällä ja kokeile haarukalla, onko se jo pehmeä). Kun olet poistanut uunista, poista kuori ja laita kuorittu kurpitsa tehosekoittimeen kaikkien muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes saat tasaisen ja hieman paksun koostumuksen. Kurpitsatäytteen pitäisi olla tarpeeksi paksua/ohutta, jotta se voidaan puristaa ulos pursotinpussista ja jotta täyte säilyttää muotonsa. Käytä lopuksi kurpitsatäytettäsi täyttämään haluamasi muotoisia ravioleja ja muista sivellä hieman vettä kahden pastalevyn väliin, jotta ravioli pysyy ehjänä.

Vinkki: Lisää perunajauhoja, jos se on liian löysää, tai oliiviöljyä, jos se on liian paksua.

Salvia- ja voikastike

150g voita
10 tuoretta salvianlehteä

Tämä on reseptin helpoin osa, sillä sinun tarvitsee vain lämmittää voita pannulla ja lisätä salvianlehtiä, ennen kuin laitat kypsennetyt ravioliesi tähän kermaiseen kastikkeeseen!

Vinkki: murskaa päälle hieman mustapippuria sekä parmesaania!