Kinuskikissan juhlava kinkkupiirakka

Kinuskikissan juhlava kinkkupiirakka

Suolainen kinkkupiirakka on loistava valinta keväisiin juhliin, kuten valmistujaisiin. Kinuskikissan reseptillä valmistat herkullisen piirakan, jossa on murea pohja ja täyteläinen kinkku-juustotäyte. Se on helppo tehdä ja maistuu aina yhtä hyvältä! Tarjoile vaikka juhlapöytään, ja se on takuulla monen suosikki.


Seuraa Kinuskikissan reseptiä ja valmista suolainen kinkkupiirakka, joka sopii täydellisesti keväisiin juhliin!

Resepti


Pohja 
75 g juustoa (esim. gouda tai emmental)
5 dl vehnäjauhoja
175 g voita
1/2 dl kylmää vettä
 
Täyte
140 g juustoa (esim. gouda tai emmental)
1 pieni purjo
1 pieni punainen paprika
200 g palvikinkkua
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 dl maustettua ruokakermaa (esim. kolme sipulia)
120 g smetana
3 isoa munaa
1/2 tl mustapippuria
 
Koristelu
vesikrassia ja/tai rucolan versoja
kurkkua
retiisejä
kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
kukkia


Pohja

 

Raasta pohjaan ja täytteeseen tuleva juusto hienoksi raasteeksi. Yhdistä pohjan juustoraaste ja vehnäjauhot ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Voitele Heirol quiche-vuoan (sisähalkaisija 25 cm) pohja. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (korkeus 4 cm). Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunaan. Näin ne eivät valahda esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Poista leivinpaperisuikaleet.


Täyte

Hienonna purjo ja kuutioi paprika. Pehmitä kasviksia kypsentämällä niitä hetken aikaa pannulla öljyn kanssa. Leikkaa kinkku ja aurinkokuivattu tomaatti kuutioiksi. Yhdistä ruokakerma, smetana ja munat. Sekoita joukkoon muut täyteainekset. Kaada täyte vuokaan.


Paistaminen

 

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Pinnan voi suojata laittamalla ylemmälle tasolle uunipellin, kun pinta on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä. Poista vuoan ympäriltä silikoninen reunus. Tarjoile piirakka lasialustan päältä.


Koristelu

Koristele piirakka tuoreilla yrteillä, kurkku- ja retiisiviipaleilla, kirsikkatomaateilla, halkaistulla punasipulilla ja syötävillä kukilla. Jos käytät muita kuin vihannesosastolta saatavia kukkia, suojaa varret foliolla ennen piirakkaan työntämistä.