


Tehtiin kolme eri drinkkiä, ja näistä tuli aivan täydellisiä! Tullaan todellakin juomaan näitä pitkin kesää. Ihanan raikkaita makuja ja super helppoja!
SELJANKUKKADRINKKI
Tarvitset: kuorimaveitsi, mittasetti
Seljankukkamehu (löytyy esim. K-Citymarketeista)
Kivennäisvettä
Proseccoa (kuiva)
Sitruunankuorta
Laita jääpalat lasiin ja lisää sitruunankuorta. Mittaa lasiin noin 3 cl seljankukkamehua. Kaada päälle hieman kivennäisvettä ja täytä lasi Proseccolla. Koristele syötävillä kukilla.
Vinkki: Tee upeat kukkajääpalat jo edellisenä päivänä. Laita jääpalamuottiin vettä ja aseta päälle syötävä kukka. Niin helppoa ja niin kauniita!
PERSIKKA, MANSIKKA & BASILICA SANGRIA
Tarvitset: leikkuulauta, veitsi, lasikannu, lasit, drinkkilusikka
1 pullo kylmää Proseccoa tai Cavaa
4 cl Cointreau
mansikoita
1-2 persikkaa
250 ml kivennäisvettä
Basilikanlehtiä
Jäitä
Kaada Prosecco/Cava kannuun, lisää Cointreau, kivennäisvesi, pilkotut hedelmät ja basilika. Sekoita ja tarjoile jäiden kanssa.

RAPARPERI BASILIKA MARGARITA
Raparperi-basilika siirappi
250 ml vettä
2.5 dl sokeria
2,5 dl raparperia pilkottuna
basilikan lehtiä
Laita vesi, sokeri, pilkotut raparperit ja basilikan lehdet kasariin. Kiehauta. Laske lämpötilaa ja hauduta kunnes raparperin palat hajoavat. Paina siivilän läpi ja anna jäähtyä.
Margarita (1 cocktail)
Tarvitset: shaker, jalallinen lasi, viinamitta
4 cl tequilaa
6 cl raparperi-basilika siirappia (ohje yllä)
85 ml limen mehua
jäitä
Laita kaikki ainekset shakeriin, mukaan lukien jäät, ja sekoita. Laita lasiin jäitä ja kaada valmis seos lasiin. Koristele raparperilla ja basilikan lehdillä.
Psst! Voit vaihdella raparperi-basilika siirapin ja limen mehun määrää riippuen siitä kuinka makea haluat drinkin olevan.

Alessia tuo ruokiinsa ja leivonnaisiinsa ripauksen italialaista intohimoa ja ruotsalaista selkeyttä – eikä ihme, sillä hänen juurensa ulottuvat molempiin maihin. Alessia on mukana perheyrityksessä jo kolmannessa sukupolvessa ja on kasvanut keittiössä, jossa ruoka on aina ollut enemmän kuin pelkkä ateria – se on ollut tapa olla yhdessä ja jakaa hetkiä. Hän inspiroituu arjen pienistä kauniista asioista, sesongin raaka-aineista ja käsillä tekemisestä. Alessian leipomuksissa yhdistyvät herkullisuus, visuaalisuus ja lämmin tunnelma – ne syntyvät rakkaudesta ruokaan ja elämään sen ympärillä.
















