Kevään upea drinkkibuffet

Kevään upea drinkkibuffet

Mietittiin poikaystävän kanssa mitä tarjottaisiin kavereille kun tulevat vappuna kylään. Olin juuri hankkinut HEIROLin uudet drinkkituotteet meille kotiin joten päätettiin järjestää drinkkibuffet. Ja drinkkejähän oli tietysti pakko kokeilla myös kotona etukäteen… 😊

Tehtiin kolme eri drinkkiä, ja näistä tuli aivan täydellisiä! Tullaan todellakin juomaan näitä pitkin kesää. Ihanan raikkaita makuja ja super helppoja!

SELJANKUKKADRINKKI


Tarvitset: kuorimaveitsimittasetti

Seljankukkamehu (löytyy esim. K-Citymarketeista)
Kivennäisvettä
Proseccoa (kuiva)
Sitruunankuorta


Laita jääpalat lasiin ja lisää sitruunankuorta. Mittaa lasiin noin 3 cl seljankukkamehua. Kaada päälle hieman kivennäisvettä ja täytä lasi Proseccolla. Koristele syötävillä kukilla.


Vinkki: Tee upeat kukkajääpalat jo edellisenä päivänä. Laita jääpalamuottiin vettä ja aseta päälle syötävä kukka. Niin helppoa ja niin kauniita!

PERSIKKA, MANSIKKA & BASILICA SANGRIA


Tarvitset: leikkuulautaveitsilasikannulasitdrinkkilusikka

1 pullo kylmää Proseccoa tai Cavaa
4 cl Cointreau
mansikoita
1-2 persikkaa
250 ml kivennäisvettä
Basilikanlehtiä
Jäitä


Kaada Prosecco/Cava kannuun, lisää Cointreau, kivennäisvesi, pilkotut hedelmät ja basilika. Sekoita ja tarjoile jäiden kanssa.

RAPARPERI BASILIKA MARGARITA


Raparperi-basilika siirappi

Tarvitset: kasarisiivilä

250 ml vettä
2.5 dl sokeria
2,5 dl raparperia pilkottuna
basilikan lehtiä


Laita vesi, sokeri, pilkotut raparperit ja basilikan lehdet kasariin. Kiehauta. Laske lämpötilaa ja hauduta kunnes raparperin palat hajoavat. Paina siivilän läpi ja anna jäähtyä.

Margarita (1 cocktail)


Tarvitset: shakerjalallinen lasiviinamitta

4 cl tequilaa
6 cl raparperi-basilika siirappia (ohje yllä)
85 ml limen mehua
jäitä


Laita kaikki ainekset shakeriin, mukaan lukien jäät, ja sekoita. Laita lasiin jäitä ja kaada valmis seos lasiin. Koristele raparperilla ja basilikan lehdillä. 

Psst! Voit vaihdella raparperi-basilika siirapin ja limen mehun määrää riippuen siitä kuinka makea haluat drinkin olevan.

Turkulaisen kirjoittajan Alessia Moborgin suonissa virtaa neljäsosa italialaista ja neljäsosa ruotsalaista verta. Tämä maailmankansalainen on vieraillut lähes kaikissa maailman maanosissa, ja tuokin matkoiltaan inspiraatiota omaan kokkailuun. Alessialla on silmää kauneudelle ja se näkyy myös hänen leipomuksissaan. Seuraa Alessian kauniita hetkiä Instagramissa.