Tämä kevyt ja pehmeä sitruunakakku sopii täydellisesti kesän juhlapöytään. Raikkaan sitruunainen maku tuo kesän esiin jokaisella suupalalla. Kakku viimeistellään sitruunaviipaleilla, mustikoilla ja syötävillä kukilla. Yksinkertaisen kaunis ja herkullinen valinta vaikka valmistujaisiin.



Pohja
6 hengelle
425 g voita, sulatettuna
425 g vehnäjauhoja
3 1/2 tl leivinjauhetta
suolaa
5 luomu kananmunaa
400 g sokeria
2 luomu sitruunan kuori raastettuna ja mehu
Kuumenna uuni 180 C. Öljyä vuoka kevyesti. Leikkaa erilliset palat leivinpaperista vuoan pohjalle ja reunoihin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu voi, sitruunankuori, sitruunanmehu ja kääntele jauhot varovasti taikinaan. Paista uunissa 40-50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä jäähdytysritilällä. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.


Täyte
4 dl kuohukermaa
150 g Lemon curdia
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää halutessasi sokeria – lemon curd on hyvin makeaa, joten me jätimme sokerin kokonaan pois. Levitä lemon curd ensimmäisen kakkukerroksen päälle lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Lisää sitten puolet kermavaahdosta lemon curdin päälle. Aseta toinen kakkukerros ensimmäisen päälle. Levitä loput kermavaahdosta kakun päälle tasaisesti.
Koristelu
Mustikoita
Puolikkaan sitruunan viipaleita
Valkoisia syötäviä kukkia
Mintunlehtiä
Aseta kakun päälle kolmen mustikan ryhmiä kolmiomuodostelmaan. Toista tämä kuvio noin viisi kertaa kakun pinnalla. Lisää pieniä mintunlehtiä mustikkakolmioiden sivuille (joko yksi tai pari). Lopuksi aseta sitruunaviipaleet ja syötävät kukat kakun päälle samalla tavalla kuin kuvassa.
Reseptissä käytetyt tuotteet


PALLOVATKAIN, SILIKONI 28 cm, Royal Pearl


NUOLIJA/LUSIKKA, SILIKONI 27 cm, Royal Pearl

