Karitsalihapullia pääsiäiseksi

Karitsalihapullia pääsiäiseksi

Puhelut isäni kanssa ovat lisääntyneet koronan myötä. Keskustelemme paljon taiteesta, joka on ollut tärkeä osa isäni elämää ja tietysti ruoasta, joka on lähellä molempien sydäntä…elämäntapa ja intohimo.

Viimeisimmässä keskustelussamme isäni mainitsi äitini maailman parhaat lihapullat, jotka ovatkin yksi lapsuuteni parhaista ruokamuistoista. Äitini valmisti niitä aina juhlatilaisuuksiin ja mielipide oli varmasti aina yhtenäinen….mmmmm…Taivaallisen hyvää! Maku vei kielen mennessään. Päätin valmistaa niitä heti ja lopputulos oli mitä parhain…Se vei minut takaisin lapsuuteni Italiaan.

Lihana käytin karitsan jauhelihaa, joka on maultaan mieto ja rakenteeltaan pehmeä. Voit myös käyttää lammasta, mutta suosittelen silloin lisäämään joukkoon possua ja nautaa pehmentämään lampaanlihan voimakasta makua. Esimerkiksi 1/3 lammasta, 1/3 possua, 1/3 nautaa.

RAPEAT KARITSALIHAPULLAT


500 g luomukaritsan jauhelihaa (Alastalon tilalta)
1 makea sipuli
3-4 valkosipulia
nippu lehtipersiljaa
2 rosamunda perunaa
suolaa
pippuria

Leivitykseen:
1 kananmuna
Pankojauhoja


Lihaa sitomaan keitin kaksi Rosamunda perunaa, jotka on hyvä keittää kuorineen, jotta eivät hajoa. Kuoritut kuumat perunat muussasin lihan joukkoon. Sipulin ja valkosipulin leikkasin hyvin pieneksi ja lopuksi lisäsin suolaa, pippuria ja yhden nipun lehtipersiljaa.


Toisin kuin yleensä, kananmuna ja jauhot lisätään vasta valmiiksi pyöriteltyjen pullien pinnalle. Ensin pyöräytetään kananmunassa ja sitten jauhoissa. Käytin gluteenitonta Pankojauhoa, joka on japanilainen versio korppujauhoista. Ne on tarkoitettu erityisesti leivitykseen ja kuorrutukseen. Niiden avulla saat uskomattoman rapean pinnan.


Paistoin kauniin pinnan pulliin valurautapannulla, sen jälkeen laitoin 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi ja lopuksi vielä 250 asteeseen viideksi minuutiksi. Osan pullista paistoin ilman kuorrutetta.

Buon Appetito…Un’esperienza di un gusto impareggiabile…Makuelämys vailla vertaa…❤

Abbracci,

Cristina