Puhelut isäni kanssa ovat lisääntyneet koronan myötä. Keskustelemme paljon taiteesta, joka on ollut tärkeä osa isäni elämää ja tietysti ruoasta, joka on lähellä molempien sydäntä…elämäntapa ja intohimo.
Viimeisimmässä keskustelussamme isäni mainitsi äitini maailman parhaat lihapullat, jotka ovatkin yksi lapsuuteni parhaista ruokamuistoista. Äitini valmisti niitä aina juhlatilaisuuksiin ja mielipide oli varmasti aina yhtenäinen….mmmmm…Taivaallisen hyvää! Maku vei kielen mennessään. Päätin valmistaa niitä heti ja lopputulos oli mitä parhain…Se vei minut takaisin lapsuuteni Italiaan.
Lihana käytin karitsan jauhelihaa, joka on maultaan mieto ja rakenteeltaan pehmeä. Voit myös käyttää lammasta, mutta suosittelen silloin lisäämään joukkoon possua ja nautaa pehmentämään lampaanlihan voimakasta makua. Esimerkiksi 1/3 lammasta, 1/3 possua, 1/3 nautaa.