RICOTTA
n.200-250g ricottaan tarvitset
8 dl täysmaitoa tai soijamaitoa
2 dl ruokakermaa tai soijakermaa
1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Kiehauta maito, kerma ja suola pinnoitetussa kasarissa koko ajan sekoittaen niin, ettei maito pala pohjaan.
Lisää sitruunamehu ja kiehauta hiljalleen muutama minuutti.
Siirrä kasari liedeltä ja anna seistä 10 minuuttia.
Laita kulhon päälle olevaan lävikköön kankaanpala ja kaada siihen juustoseos.
Anna nesteen rauhassa tippua kankaan läpi huoneenölämmössä, siihen menee noin tunti.
Säilytä ricotta kannellisessa lasipurkissa (säilyy jääkaapissa jopa 5 päivää)
Ricotan maku on mieto ja se käy melkein mihin vaan, esim. raviolin täytteeksi.
Pääsiäisenä teen ricotasta kakun, katso ihana ohje täältä.
Buon appetito,
Cristina