Monille hyvä lettupannu on keittiön ehdoton perusväline. Se ei sovellu vain lettujen paistamiseen, vaan on myös kätevä munien, kasvis- tai lihapihvien ja monen muun ruoan valmistuksessa. Jokaisella on oma suosikkipannunsa: toiset pitävät valurautapannua parhaana sen kestävyyden ja erinomaisen lämmönjakautumisen ansiosta, kun taas moni arvostaa helppokäyttöisyyttä ja valitsee pinnoitetun pannun. Meidän lettupannumme tuo yhteen näiden parhaat puolet. Valetusta alumiinista valmistettu pannu on kevyt ja kestävä, ja se jakaa lämmön tasaisesti, aivan kuten valurautapannu. Lisäksi sen myrkytön keraaminen pinnoite takaa, että lettuja voi paistaa helposti ja vähällä rasvalla.

Täydellinen joka käyttöön
Olemme testanneet pannulla monia herkullisia reseptejä, mutta nämä kaksi ovat nousseet selkeiksi voittajiksi. Jos haluat ottaa kaiken irti uudesta lettupannustasi, aloita näistä!
Banaaniletut
1 banaani
1 kananmuna
2 isoa rkl jauhoja (me käytettiin tattarijauhoja)
1/2 tl leivinjauhetta
1 iso rkl raejuustoa
Ripaus suolaa
1-2 palaa tummasuklaata, leikattuna pieniksi paloiksi
Päälle
Mustikoita
Mansikoita
Vaahterasiirappia
Muusaa banaani kulhossa haarukalla. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon tattarijauhot, leivinjauhe, raejuusto ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää pieniksi paloiksi pilkottu tummasuklaa ja sekoita varovasti. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja paista lettuja molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile letut tuoreiden mustikoiden ja mansikoiden kanssa. Pirskottele päälle vaahterasiirappia.
Mustikka-ricottaletut
1 kananmuna
1 dl maitoa
2 dl jauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1,5 dl ricottaa
Ripaus suolaa
1 rkl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
Kourallinen mustikoita (tai enemmän)
Sekoita kaikki ainekset paitsi mustikat tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa enemmän jauhoja, jos taikina on liian löysää, tai maitoa, jos taikina on liian paksua. Kääntele lopuksi mustikat varovasti taikinaan.
Paista letut keskilämmöllä pannulla kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile suosikkitäytteidesi kanssa.


Täydelliset letut vaativat oikeat työkalut
Moni sanoo, että ensimmäinen lettu on aina epäonnistunut, mutta me uskomme, ettei epäonnistuneita lettuja ole. Oikeilla välineillä ja laadukkaalla pannulla jokainen lettu onnistuu täydellisen kullanruskeaksi, rapeaksi reunalta ja pehmeäksi sisältä.
Tässä ovat neljä tärkeintä työkalua täydellisiin lettuihin:
1. Ensinnäkin tarvitset kunnollisen lettupannun. Suosittelemme tarttumattomalla pinnoitteella varustettua pannua, joka tarjoaa tasaisen ja valmiin paistopinnan - ei tarvitse ylimääräistä valmistelua eikä tarttumisen pelkoa. Meidän lettupannumme jakaa lämmön tasaisesti, mikä takaa täydellisen kullanruskean pinnan.
2. Hyvä lasta tai nuolija on tärkeä apuväline lettujen paistamiseen. Lettujen kääntäminen onnistuu parhaiten pehmeällä ja joustavalla lastalla, joka mukautuu pannun muotoon. Näin lettujen kääntäminen sujuu helposti ja siististi ilman, että lettu repeää kesken käännön.
3. Luotettava vispilä on välttämätön tasaisen ja ilmavan taikinan valmistamiseen. Sen avulla ainekset sekoittuvat tasaisesti, jolloin jokaisesta letusta tulee yhtä pehmeä ja herkullinen.
4. Kätevä öljysuihke helpottaa pannun rasvaamista tasaisesti ja kevyesti. Nopealla suihkauksella ennen jokaista lettuerää estät tarttumisen ja saat tasaisen kauniin lopputuloksen. Vaikka voi antaa letuille herkullisen maun ja rapeat reunat, avokadoöljy on erinomainen ja terveellisempi vaihtoehto.
Kaikki nämä tuotteet löydät alta!
Reseptissä käytetyt tuotteet














