Teräksisen pannun käyttö & hoito

Teräksisen pannun käyttö & hoito

Yksinkertaiset ja helpot ohjeet teräspannujen ylläpitämiseen parhaassa kunnossa! Teräspannut kestävät ikuisesti, jos huollat ne oikein.



Lämmitä teräspannua tyhjänä lieden keskilämmöllä n. 30-90 sekuntia, teräksen pienet huokoset sulkeutuvat ja pinnalle syntyy pinnoitteen kaltainen pinta.


Lisää pannulle reilusti paistorasvaa.


Käytä lieden keskilämpötiloja, lieden täydet tehot on vain vedenkeittämistä varten. Huomioi tämä varsinkin induktioliettä käytettäessä


Lisää huoneenlämpöinen paistettava raaka-aine pannulle. Anna paistua rauhassa ja käännä vasta kun tuote on paistunut kunnolla.


Anna paistoastian jäähtyä ennen pesua. Pese tuotteen ulko- ja sisäpuoli huolellisesti käsin pesuaineella sekä harjalla/sienellä jokaisen käyttökerran jälkeen. Voit antaa pannun liota lämpimässä saippuavedessä ennen käsinpesua. Huolehdi myös lieden puhtaudesta.


Käsinpesu pidentää tuotteen käyttöikää, sillä saat pinnan kunnolla puhtaaksi, eikä vanha lika pala seuraavalla paistokerralla pintaan kiinni



Huom! Ylikuumentuminen vaurioittaa pannua. Älä jätä paistoastiaa liedelle ilman valvontaa. Älä käytä lieden kovimpia tehoja.

Valmiiksi marinoidut, paljon sokeria sisältävät tuotteet, voivat palaa helposti pintaan kiinni, sillä sokeri kuumenee todella nopeasti. Käytä sokeripitoisten ruokien paistamiseen erityisen maltillista paistotehoa.