Täydellinen kahvi mutteripannulla

Täydellinen kahvi mutteripannulla

Jokaisen aamuni kohokohta – mutteripannulla keitetty täyteläinen kahvi!

 

Alkuperäiset Bialetti alumiiniset mutteripannut lienevät maailman tunnetuimpia kahvinvalmistusvälineitä. Mutteripannulla valmistat voimakkaan ja täyteläisen italialaisen mokkakahvin, joka toimii myös hyvänä pohjana maitokahveille.

 

Alumiinisia mutteripannuja on erikokoisia, joten valitse mutteripannu kahvinjuojien mukaan. Yksi kuppi vastaa pientä espressokupillista kahvia, joka on noin 0,5 dl. Alumiinisia mutteripannuja voit käyttää sähkö- ja kaasuliesillä, mutta valikoimastamme löydät myös induktioalustan, jonka avulla keitintä voi käyttää myös induktioliedellä. Bialettin valikoimasta löydät myös teräksiset mokkakeittimet jotka käyvät sellaisenaan induktioliedelle.

 

Kahvin keittäminen perinteisellä mutteripannulla on uskomattoman helppoa! Katso ohje ja video alta!

Mutteripannun käyttö


Täytä mutteripannun pohjaosa vedellä aina venttiiliin asti. Aseta suppilo paikoilleen ja täytä se tasaisesti täyteen espressojauhetulla kahvilla. Ethän paina kahvia tiukkaan. Kahvi nousee pannun yläosaan paineella eikä se pääse nousemaan, jos kahvi on painettu liian tiukkaan. Laita pannu liedelle ja laita liesi päälle. Voit laskea lämpötilaa hiukan, kun vesi alkaa kiehua ja kahvi nousee pannun yläosaan. Ota pannu pois liedeltä, kun valmis kahvi nousee pintaan. Valmista! Nauti herkullinen kahvi ja jätä mutteripannu siksi aikaa jäähtymään. Huuhtele pannun osat lämpimällä vedellä ilman saippuaa ja jätä osat kuivumaan erikseen.


Muutama vinkki:

  1. Täytä vesisäiliö vain säiliössä olevaan mutteriin asti.
  2. Annostele kahvi suppiloon kevyesti, älä paina kahvia tiukkaan.
  3. Huolehdi, että kierteet menevät kohdilleen kun suljet pannun. Älä kierrä pannua kiinni kahvasta.
  4. Pese pannu vasta kun se on hieman jäähtynyt.
  5. Pese pannusi jokaisen käytön jälkeen vain ja ainoastaan vedellä. Älä siis käytä saippuaa. Kuivaa huolella. Mikäli kasaat alumiinisen pannun kosteana, se hapertuu.
  6. Ethän jätä käytettyä pannua odottamaan pesua liian pitkäksi aikaa. Liian pitkään pesua odotellut pannu saattaa mennä erittäin tiukkaan ja se voi olla vaikea saada auki.
  7. Mutteripannun kahva ei ole tehty pannun avaamista varten. Kahva saattaa haljeta, jos siitä väännetään kovin. Avaa mutteripannu pitämällä kiinni pannusta ja kiertämällä.
  8. Vaihda tiiviste säännöllisin väliajoin. Vanha tiiviste hapertuu ja kovettuu ennen pitkään.

Psst! Induktiokeittimissä alaosan vesisäiliöön jää aina vähän vettä, turvallisuuden ja ylikuumentumisen estämiseksi.