Roomasta Umbriaan: parhaat ravintolat, joissa kannattaa syödä

Roomasta Umbriaan: parhaat ravintolat, joissa kannattaa syödä

Tule mukaan tälle kierrokselle Lazion ja Umbrian alueiden parhaisiin ravintoloihin. Nämä ravintolat osaavat valmistaa herkullisimpia paikallisia ruokia, ja ne ovat vierailun arvoisia seuraavalla Italian-matkallasi!

Rooma:


Panificio Bonci Roma
Via Trionfale 36


Arvostetun pizzaiolo Gabriele Boncin perustama pieni pizzeria valmistaa niin herkullisia, luovia ja visuaalisesti upeita pizzoja, että siitä on tullut osa monia Rooman kävelykierroksia. Se ei ole paikka, jossa voi istahtaa nauttimaan pitkästä lounaasta tai illallisesta, sillä siellä ei ole pöytiä tai tuoleja. Useimmat ihmiset nauttivat pizzansa ulkona nopeana välipalana tai tilauksena mukaan. Siellä myydään kaikkea pizzasta lasagneen ja jopa kotitekoisia leivonnaisia.


Il Ciociaro
Via Barletta 21


Tämä on ehdottomasti yksi parhaista paikoista syödä yksi neljästä klassisesta roomalaisesta pasta-annoksesta. Valitse carbonara, amatriciana, cacio e pepe tai gricia ja nauti aidosta roomalaisesta pastakokemuksesta. Turistit ovat ehdottomasti löytäneet tämän paikan, mutta älä huoli, jos et näe paljon paikallisia, sillä myös he rakastavat tätä ravintolaa. Ravintolan omistaa ihastuttava pariskunta, joka on pyörittänyt sitä jo lähes 46 vuotta. Jos pastan valmistamisen näkeminen parmesaanipyörässä on listallasi, tämä on paikka, jonne kannattaa mennä!


La Soffita Renovatio
Piazza del Risorgimento 46 a


Kutsu kaikille gluteeniyliherkkyydestä kärsiville matkailijoille, jotka pelkäävät, ettei Rooman-matkalla ole hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja. Vaikka et tarvitsisikaan gluteenitonta ruokaa, se on loistava ravintola, jossa kannattaa käydä syömässä. Heidän ruokalistallaan on kaikki klassiset ruokalajit ja upeita cocktaileja.


Barrios Cafe
Via Trionfale 14


Kun asuin Roomassa, Barrios oli lähin kahvila, sillä se oli kirjaimellisesti viiden sekunnin kävelymatkan päässä kotioveltani. Etäisyydestä riippumatta valitsisin aina aamukahvini sieltä. Asiakaspalvelu on huikeaa ja kahvi on uskomattoman hyvää. Heillä on myös voileipiä, tuorepuristettuja mehuja ja leivonnaisia.


MAE brunch & specialty coffee
Via della Giuliana 33


Jos haluat aamiaiseksi muutakin kuin kahvin ja leivonnaisen, käy ehdottomasti MAE:ssa. Se on trendikkäämpi brunssipaikka, jossa tarjoillaan kaikkea avokado-leivästä suolaisiin pannukakkuihin. Heillä on myös laaja valikoima kahveja, joista valita, sekä kotitekoisia leivonnaisia.


Enofficina
Via Trionfale 50


Hieno viinibaari, kaukana kiireisten turistien täyttämien baarien hälinästä. Tämä hillitty baari tarjoaa hyviä juomavaihtoehtoja sekä välipaloja. Heidän terassinsa sopii täydellisesti nauttimaan illanvietosta ystävien kanssa.


Alle Fratte di Trastevere
Via delle fratte di Trastevere 49/50


Loistava ravintola ihanalla Trasteveren alueella. Alue on hyvin vilkas ja täynnä muusikoita ja taiteilijoita. Alue on ehdottomasti vierailun arvoinen, mutta on tärkeää huomioida, että bussi- ja metroyhteydet eivät ole parhaat mahdolliset.


Poldo e Gianna Osteria
Vicolo Rosini 6


Jos haluat nauttia hienommasta lounaasta tai illallisesta, suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän tästä Osteriasta. Varmista, että varaat pöydän etukäteen, sillä paikka on melko suosittu. Pasta-annokset ovat herkullisia ja viinivalikoima on loistava.


All'Antico Vinaio
Piazza della Maddalena 3


Kuuluisa sandwich shop, joka avattiin ensimmäisen kerran Firenzessä. Varaudu odottamaan pitkässä jonossa yhtä heidän kuuluisista voileivistään, mutta hinta ja laatu ovat ehdottomasti odottamisen arvoisia.


Il Kiosco - Fried e Drink
Largo bomb


Yksi suosikkiravintoloistani Santa Marinellan rannalla. He tarjoilevat upeita cocktaileja ja paistettuja meren antimia, sekä pastaa. Hinta on erittäin edullinen ja sijainti on täydellinen, sillä sieltä on näkymät rannalle. Viimeisellä vierailullani Roomassa lämpötila vaihteli 35-41 asteen välillä, joten rantapäivä oli ehdottomasti pakollinen, sellaisille päiville tämä on täydellinen lounas- tai illallispaikka!


Roomasta voit helposti vuokrata auton ja ajaa Umbrian alueelle. Se on budjettiystävällisempi ja vähemmän turistinen versio Toscanasta, joka tarjoaa samat upeat näkymät.

Umbria:


Osteria Il Gallo Nel Pozzo
Piazza Umberto I 10


Panicalen pikkukaupungista löydät todellisia ravintolahelmiä. Tämä on ehdottomasti yksi niistä. Siellä tarjoillaan alueelle tyypillisiä ruokia, joiden seuraksi on tarjolla loistavia viinejä.


Il caffè della Piazza
Piazza Umberto I 4


Kiva kahvila aamukahvia ja leivonnaisia varten. Sieltä on upeat näkymät piazzalle, ja tarjolla on myös hyviä välipaloja, jos olet nälkäinen.


Masolino
Via del Filatoio 4


Tämä ravintola löytyy Michelin-oppaasta, ja hyvästä syystä. Hyödynnä aluetta ja tilaa tryffelipastaa saadaksesi todella upean ruokailukokemuksen. Ravintolan sisäpuoli on myös uskomaton, mitä pidemmälle menet sisälle, sitä enemmän luolamaisia rakenteita löydät. Se on pala historiaa, jota ravintolan omistajat ovat pitäneet kauniisti yllä.


Il Pellicano
Locality Pineta 12


Suuri ulkoilmaravintola, jossa tarjoillaan herkullisia ruokia ja juomia. Erittäin rento tunnelma ja sopii hyvin isolle porukalle.


Osteria Da Mamma Angela
Piazza del Popolo 2


Ravintola tunnelmallisessa Orvietossa. Ravintola sijaitsee piazzalla, josta on upeat näkymät ympäröiviin kauniisiin rakennuksiin. Kaikki heidän ruokalistallaan olevat ruoat ovat loistavia, mutta suosittelen erityisesti gnocchia tomaattikastikkeessa ja pastaa pistaasikastikkeella. Alkuruoaksi kesäkurpitsa-carpaccio on myös herkullinen!