Italialainen aamu

Italialainen aamu

Jos kahvilla olisi koti, se olisi ehdottomasti Italia. Italialaiset osaavat nauttia kahvista paremmin kuin kukaan muu. Aamukahvi on useimmille italialaisille rituaali. Aamuisin Roomassa näkee ihmisiä menossa lähimpään kahvilaan pyytämään ”Un caffè” eli vahvaa espressoa. Usein sen kanssa yhdistetään herkullisen hiutalemainen ”cornetto”, joka on täytetty pistaasikermalla tai Nutellalla.

Kahvilat ovat täynnä ystäviä, perheenjäseniä ja naapureita, jotka noudattavat tätä samaa rituaalia joka päivä. Se luo kauniin yhteisöllisyyden tunteen. Italiassa kahvi ei ole vain lämmin juoma, vaan pikemminkin kulttuurin peruspilari, jota useimmat, elleivät jopa kaikki italialaiset, pitävät hyvin tärkeänä.

Rakastuin tällaiseen aamun alkuun asuessani Roomassa. Helpoin tapa tuoda tämä kokemus mukanani kotiin oli hankkia oma Moka Express ja valmistaa kotona herkullinen ja samettinen espresso. Sen tuoksu ja rentouttava aamuhetki vievät minut ehdottomasti takaisin Via Trionfalen aamuihin.

Tässä muutamia yksinkertaisia vinkkejä, joilla voit täydellistää aamukahvia:



1. Valitse täydellinen kahvin jauhatus, mieluiten pienempi (hieman karkeampi kuin sokeri).

2. Mittaa kahvisi. Kuuden kupin Moka -kahviin tarvitset noin 25 g (3 1/2 rkl) jauhettua kahvia.

3. Älä koskaan paina suppilossa olevaa kahvia alas.

4. Hauduta miedolla lämmöllä. Anna kahvin hautua hitaasti välttääksesi kitkerän maun.

5. Rentoudu ja nauti kahvista!🤍☕️

Ciao!

Nicole