Hyvän pannun hankinnan jälkeen on tärkeää panostaa myös sen oikeaan käyttöön ja huoltoon, jotta se kestää pitkään ja toimii parhaalla mahdollisella tavalla. On hyvä tietää, että pinnoitettujen pannujen ja teräspannujen käyttöön liittyy pieniä eroja, mutta oikeilla askelilla molemmat pysyvät toimivina ja kestävät aikaa. Pannun käyttö ja hoito eivät ole vaikeita, kunhan muistaa muutamat tärkeät perusasiat. Näillä yksinkertaisilla, mutta tehokkailla ohjeilla varmistat, että pannusi pysyy hyvässä kunnossa vuosien ajan. Katso alta meidän selkeät ja helpot ohjeet, joita voit hyödyntää omissa paistohetkissäsi. Pannu on keittiön keskeinen työkalu, joten sen oikeaoppinen käsittely voi tehdä ruoanlaitosta vieläkin nautinnollisempaa! Onko tavoissasi kenties jotain, jota voisit tarkistaa tai oppia uudelleen?



Valikoimamme pinnoitetut pannut ovat 100 % PFAS-vapaita ja muovittomia, joten voit olla täysin varma siitä, että ruoanlaittosi on turvallista ja ympäristöystävällistä. Meiltä löydät pannut, jotka mahdollistavat turvallisen ja terveellisen ruoanlaiton koko perheelle ilman haitallisia kemikaaleja. Pinnoitettu pannu on täydellinen valinta arjen helppoon ja vaivattomaan ruoanlaittoon, kuten kananmunien, kalan ja lettujen valmistamiseen. Tarttumaton pinnoite tekee paistamisesta ja pesusta miellyttävää.
Myös valikoimamme teräspannut ovat täysin PFAS-vapaita ja muovittomia. Teräspannut ja hiiliteräspannut sopivat erinomaisesti kovempaan paistamiseen ja ne ovat erityisen hyviä esimerkiksi kanan, lihan tai muiden sellaisten ruokien valmistamiseen, jotka vaativat korkeampaa lämpötilaa ja kunnon paistamista. Näitä pannuja voi käyttää myös wokkikasvisten valmistamiseen, sillä ne kestävät hyvin korkeampia lämpötiloja ja tarjoavat parhaan mahdollisen paistotuloksen.
Kaikille pannuillemme, pinnoista ja materiaaleista huolimatta, suosittelemme, että annat ruoan paistua rauhassa ennen kääntämistä. Tällöin ruoka saa kauniin ja tasaisen pinnan, ja pannulla paistaminen on vieläkin miellyttävämpää. Kaikki valikoimamme pannut soveltuvat myös uunikäyttöön, joten ne ovat monipuolisia ja toimivat erinomaisesti monenlaisten ruokien valmistuksessa. Varmista pannusi sallitut maksimilämpötilat tuotekortilta, jotta voit käyttää sitä turvallisesti ja optimaalisesti.
Pinnoitetun pannun käyttö- ja hoito-ohjeet
PFAS-vapaalla, keraamisella pinnoitteella olevapaistoastia on herkempi ylikuumenemiselle. Ethän kuumenna astiaa tyhjänä tai käytä lieden korkeimpia tehoja.
- Älä koskaan lämmitä paistoastiaa tyhjänä. Lisää paistorasva aina kylmälle pannulle.
- Älä koskaan lämmitä paistoastiaa lieden täydellä teholla. Lieden täydet tehot on vain vedenkeittämistä varten. Huomioi tämä varsinkin induktioliettä käytettäessä.
- Käytä pinnoitettujen tuotteiden kanssa vain puisia/muovisia/silikonisia välineitä.
- Anna paistoastian jäähtyä ennen pesua. Pese tuotteen ulko- ja sisäpuoli huolellisesti käsin pesuaineella sekä harjalla/sienellä jokaisen käyttökerran jälkeen. Huolehdi myös lieden puhtaudesta.
- Käsinpesu pidentää tuotteen käyttöikää.
- Älä säilytä ruokaa pinnoitetussa astiassa. Ruoan hapot saattavat vaurioittaa pinnoitetta.
Huom! Ylikuumentuminen vaurioittaa pinnoitetta. Älä koskaan lämmitä paistoastiaa tyhjänä tai jätä paistoastiaa liedelle ilman valvontaa. Älä käytä lieden kovimpia tehoja.
Valmiiksi marinoidut, paljon sokeria sisältävät tuotteet, voivat vaurioittaa pinnoitetta, sillä sokeri kuumenee todella nopeasti. Käytä sokeripitoisten ruokien paistamiseen erityisen maltillista paistotehoa.
Teräspannun käyttö- ja hoito-ohjeet
- Lämmitä teräspannua tyhjänä lieden keskilämmöllä n. 30-90 sekuntia, teräksen pienet huokoset sulkeutuvat ja pinnalle syntyy pinnoitteen kaltainen pinta
- Lisää pannulle reilusti paistorasvaa
- Käytä lieden keskilämpötiloja, lieden täydet tehot on vain vedenkeittämistä varten. Huomioi tämä varsinkin induktioliettä käytettäessä
- Lisää huoneenlämpöinen paistettava raaka-aine pannulle. Anna paistua rauhassa ja käännä vasta kun tuote on paistunut kunnolla
- Anna paistoastian jäähtyä ennen pesua. Pese tuotteen ulko- ja sisäpuoli huolellisesti käsin pesuaineella sekä harjalla/sienellä jokaisen käyttökerran jälkeen. Voit antaa pannun liota lämpimässä saippuavedessä ennen käsinpesua. Huolehdi myös lieden puhtaudesta
- Käsinpesu pidentää tuotteen käyttöikää, sillä saat pinnan kunnolla puhtaaksi, eikä vanha lika pala seuraavalla paistokerralla pintaan kiinni
Huom! Ylikuumentuminen vaurioittaa pannua. Älä jätä paistoastiaa liedelle ilman valvontaa. Älä käytä lieden kovimpia tehoja.
Valmiiksi marinoidut, paljon sokeria sisältävät tuotteet, voivat palaa helposti pintaan kiinni, sillä sokeri kuumenee todella nopeasti. Käytä sokeripitoisten ruokien paistamiseen erityisen maltillista paistotehoa.

Hiiliteräspannun käyttö- ja hoito-ohjeet
- Aseta pannu liedelle ja kuumenna. Voit tarkistaa kuumuuden muutamalla tipalla vettä; tipat ”tanssivat” pinnalla kun pannu on kuuma
- Lisää kuumalle pannulle runsaasti voita tai öljyä
- HUOM! Pannu kuumenee erittäin nopeasti muihin pannuihin verraten, varsinkin induktioliettä käytettäessä
- Lisää paistettava huoneenlämpöinen raaka-aine pannulle. Anna ruoan paistua rauhassa, siirtelemättä tai kääntämättä, kunnes paistopinta on halutun rapea. Näin estät ruoan tarttumisen pintaan. Laske lämpöä, kun paistopinta on toivotunlainen molemmilla puolilla mikäli haluat jatkaa kypsentämistä. Näin ruoka saa kypsentyä rauhassa myös sisältä (esim. liha tai kana)
- Anna pannun jäähtyä käytön jälkeen ennen pesua
- Pese pannu kuumalla vedellä ja tiskiharjalla jokaisen käyttökerran jälkeen. ÄLÄ KÄYTÄ astianpesuainetta tai pese pannua astianpesukoneessa. Pannua ei myöskään tule liottaa
- Kuivaa pannu huolellisesti pesun jälkeen
Paistinpannun pinnan ilme muuttuu käytössä. Tämä on normaalia ja pannun pintaan syntyvä patina parantaa paistotulosta jokaisella paistokerralla luoden pannuun luonnollisen tarttumattoman pinnan. Rasvapoltto ei ole välttämätön kuten perinteisissä hiiliteräspannuissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet


PAISTINPANNU 28 cm Royal Pearl


PAISTINPANNU 28 cm Cerasafe® Triply

