Vaneljan ihana äitienpäiväkakku on varmaan helpoin resepti, jonka voi seurata! Kakkupohja vaatii vain 3 ainesosaa, ja täyte on myös superhelppo valmistaa! Lopuksi voi koristella aidoilla pioneilla tai itse tehdyillä voikreemikukilla!
Ilmainen toimitus yli 70 € tilauksille!
Vaneljan ihana äitienpäiväkakku on varmaan helpoin resepti, jonka voi seurata! Kakkupohja vaatii vain 3 ainesosaa, ja täyte on myös superhelppo valmistaa! Lopuksi voi koristella aidoilla pioneilla tai itse tehdyillä voikreemikukilla!
Vatkaa kananmunia ja sokeria kulhossa 10-15 min, kunnes saat mahdollisimman paksua vaaleaa vaahtoa. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 20 cm hakaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja jauhota mantelijauheella. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilöiden ja taikinaa huolellisesti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 30-35 min. Varmista kypsyys tökkäämällä hammastikku kakun keskelle. Mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Ota vuoka uunista. Anna jäähtyä vuoassa 5-10 min. Irrota kakku, ja anna jäähtyä kokonaan leivontaritilän päällä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
Aseta yksi kerros pyörivälle kakkualustalle ja levitä päälle reilusti jogurttikermavaahtoa. Siivuta päälle banaani ohuina siivuina sekä reilusti mansikoita. Lisää mansikoiden päälle vielä hieman jogurttikermavaahtoa.Aseta päälle toinen kakkukerros ja täytä samoin kuin ensimmäinen.Asete kolmas kakkukerros ja levitä jäljelle jäänyt jogurttikermaseos kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita veitsellä tai levityslastalla. Koristele pionin kukilla ja timjamin oksilla. Voit myös tehdä syötäviä kukkia voikreemistä.
Ohje alla.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kulhossa kunnes koostumus on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri pienissä erissä joukkoon ja jatka koko ajan vatkaamista. Vatkaa vielä useamman minuutin ajan. Lisää ruokalusikallinen kylmää maitoa tai mantelimaitoa ja vatkaa vielä pari minuuttia. Voikreemi on valmista kun se ei maistu enää voilta ja on koostumukseltaan silkkistä ja kuohkeaa.
Kun kreemi on valmis, voit värjätä sitä esimerkiksi punajuurijauheella ja kurkumalla. Kukkien terälehtiin voit tehdä eri vahvuisia sävysekoituksia punajuurijauheella. Mikäli haluat tehdä kukkiin myös heteet, värjää niihin tuleva voikreemi kurkumalla. Lisää väriainetta aina hyvin pieni määrä kerrallaan, jotta saat juuri halutun sävyn. Voit annostella voikreemiä muutamiin pieniin kulhoihin ja tehdä kuhunkin erilaisia sävysekoituksia. Voit käyttää voikreemiä myös sellaisenaan ilman värjäystä.
Tee kukkien terälehdet käyttämällä kaarevaa ruusutyllaa. Aseta tylla pursotinpussiin kiinnikkeen avulla. Lisää voikreemiä pursotinpussiin. Saat kukkiin kauniita sävyeroja lisäämällä pursotinpussin toiseen reunaan tummemman roosaa voikreemiä ja toiseen reunaan vaaleampaa tai valkoista voikreemiä. Leikkaa leivinpaperista noin 7,7 cm kokoinen neliskanttinen pala. Lisää pohjaan pieni nokare kreemiä ja kiinnitä se kukkaneulaan, pyörivään kakkualustaan tai nurinpäin käännetyn lasin pohjaan. Pidä pursotinta kädessäsi siten, että kaarevan kukkatyllan ohuempi reuna on ylöspäin. Purista ensin pyöreä n. 1,5 cm levyinen keko kukan keskustaksi. Pursota keon ulkoreunalle yksi terälehti. Kun pursotat pyöritä samalla alustaa. Pursota viereen toinen terälehti limittäin ensimmäisen kanssa. Tee kolmas terälehti samoin. Tee tarvittaessa neljäs terälehti, jotta koko keskus on reunustettu. Pursota ulommalle kehälle terälehtiä limittäin ja jatka näin kunnes olet saanut haluamasi kokoisen kukan. Tee halutessasi kukkaan heteitä lisäämällä pursotinpussiin pieni pyöreäaukkoinen tylla, ns. kirjoitusterä ja kurkumalla värjättyä kreemiä.
Pursota kreemistä ohut pystysuora keko kukan keskiosaan ja lisää ympärille useita samanlaisia heteitä. Kun kukka on valmis aseta se hetkeksi pakastimeen. Jähmettynyt kukka on helppo siirtää kakun päälle lastan avulla.