Tähän pääsiäiscocktailiin valitsimme kirkkaiden sitrushedelmien ja hentojen kukkaisten sävyjen yhdistelmän.
Kananmunan valkuainen, jogurtti ja sitruuna-curd luovat pehmeän ja samettisen koostumuksen, jota täydentää ginin katajanmarjan vivahde.
“Täydellinen cocktail pääsiäisbrunssille”
COCKTAIL
1 1/2 oz Gin
1/2 oz kamomillasiirappi
1/2 oz sitruunamehua
1/4 oz elderflower-likööriä
1 tl sitruuna-curdia
1 tl kreikkalaista jogurttia
1 kananmunan valkuainen
Kamomillankukkia koristeeksi
Lisää kananmunan valkuainen, gin, kamomillasiirappi, sitruunamehu, elderflower-likööri, jogurtti ja sitruuna-curd ja ravista shakeria (ilman jäätä).
Täytä shaker jäällä ja ravistele voimakkaasti. Siivilöi jäähdytettyyn lasiin ja koristele koristeeksi kamomillankukilla.
KAMOMILLASIIRAPPI
125 ml sokeria
125 ml vettä
2 rkl kuivattua kamomillaa
Lisää kasariin sokeri ja vesi ja keitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut.
Lisää kamomilla, ota pois liedeltä ja anna hautua, kun siirappi jäähtyy huoneenlämpöiseksi (noin 15 minuuttia).
Siivilöi hienon verkkosiivilän läpi ja säilytä jääkaapissa enintään kaksi viikkoa.
SITRUUNA CURD
125 ml sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta
125 ml sokeria
3 kananmunaa
6 rkl voita (pieniksi kuutioiksi leikattuna)
Sekoita kasarissa sitruunamehu, sitruunankuori, sokeri ja kananmunat.
Vatkaa joukkoon voi ja keitä keskilämmöllä. Varmista, että vatkaat jatkuvasti, kunnes curd on paksua ja pinnalle ilmestyy ensimmäiset kuplat (noin 6-8 minuuttia).