Minusta on ihanaa, että Suomessa monella eri ruokalajeilla on omia juhlapäiviä (kuten esim. korvapuustipäivä, piirakkapäivä jne) mutta, että myös monella merkkihenkilöllä on oma leivoksensa. Monet leivokset saattavat kuitenkin olla vähän työläitä. Tai perusresepti on sellainen, joka ei sovellu ihan kaikille ruokavaliolle. Alta löydät sekä normaalin, että vegaani version ihanasta tortusta!
Kuten perinteiset Runebergintortut, sellaiset joita Fredrika leipoi Jannelle (kutsumanimi Johan Ludvigille) ovat jonkun verran erilaiset, eihän silloin 1800-luvun puolessavälissä ollut mitään vegaanisia hömpötyksiä. Uskon kuitenkin, että Fredrika on enemmän kuin onnellinen, että perinteet jatkuvat ja hänen tortuista tehdään mitä ihmeellisimpiä muunnoksia!
Tein nämä donitsivuolla, jotta saan enemmän tilaa hillolle 😉 Tiesitkö, että Runebergintortulle on myös oma vuoka?