Porkkana-banaanileipä

Porkkana-banaanileipä

Kevät on vihdoin täällä!  Vaikka odotus tuntui pitkältä, nyt voimme nauttia kaikista ihanista keväisistä herkuista! Tämä herkku on täydellinen kevätjuhliin ja tuleviin piknikeihin. Sen valmistus on nopeaa ja koristelu superhelppoa, mutta lopputulos on silti upean näyttävä!

Resepti


2 dl spelttijauhoja
2 dl mantelijauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/8 tl muskottipähkinää (valinnainen)
2 ylikypsää banaania (muussattuna)
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea
1/2 dl soijamaitoa
1/2 dl kookosöljyä
2 tl vaniljauutetta
murskattuja pähkinöitä, kookoshiutaleita tms. (valinnainen)

Kuorrute:
1,5 dl Kreikkalaista jogurttia
1,5 dl mascarponea
1 rkl vaahterasiirappia

Koristelu:
Syötäviä kukkia


Lämmitä uuni 175°C:seen. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Voit halutessasi lisätä murskattuja pähkinöitä ja/tai raastettua kookosta. Sekoita kosteat aineet (mukaan lukien porkkana ja banaani) erillisessä kulhossa ja lisää sulatettu kookosöljy. Kaada märät aineet kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes taikinassa oleva tikku tulee pääosin puhtaaksi. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja levitä se jäähtyneen leivän päälle. Koristele lopuksi syötävillä kukilla.