Paneroidut munakoisot

Paneroidut munakoisot

Paneroidut munakoisot, nopea ja helppo italialainen alkuruoka. Mikään ei voita viipaloitua munakoisoa herkullisessa parmesaani- ja leivänmurupäällysteessä. Täydellinen lisuke mille tahansa aterialle tai jopa pääruuaksi sellaisenaan.

RESEPTI


1 munakoiso
250 ml korppujauhoja
2 kananmunaa
250 ml jauhoja
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
6 tl suolaa (Käytä 5 tl suolaa reseptin ensimmäiseen osaan)
1 tl mustapippuria
1 rkl parmesaanijuustoa
Persilja
Öljyä

Ohje

Laita viipaloidut munakoisot suureen kulhoon ja sekoita niihin suola ja anna seistä 20 minuuttia. Valuta kulhosta kaikki nesteet ja pyyhi munakoisot paperipyyhkeellä.

Sekoita pienellä lautasella leivänmurut, pilkottu persilja, mausteet ja parmesaanijuusto, toisella lautasella vatkaa munat hyvin, kolmannella lautasella lisää jauhot.

Kasta munakoisoviipaleet ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja sitten hyvin korppujauhoseokseen.

Paista kuumassa öljyssä pari minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta lautaselle, jonka päällä on paperipyyhkeitä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy.

Vinkki: Jos et pidä munakoisosta, voit käyttää myös kesäkurpitsaa, sieniä tai jopa ohueksi leikattua lihaa.