Jos olet joskus käynyt Roomassa, olet todennäköisesti syönyt supplìn. Nämä herkulliset friteeratut risottopallot ovat roomalainen herkku, ja ne ovat niin herkullisia alkupalaksi tai välipalaksi. Tämä on kasvisversio, mutta voit tehdä niitä myös lihan kanssa!
Resepti
1-2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g tomaattipyreetä
1,75 dl arborio-riisiä
7-9 dl kasvislientä
suolaa
mustapippuria
minimozzarellapallot
2 ruokalusikallista tuoretta parmesaaniraastetta
2 kananmunaa
1,5 dl korppujauhoja
kasviöljyä paistamiseen
Lisää suureen paistinpannuun oliiviöljy, valkosipuli ja sose, kypsennä noin 10 minuuttia, poista sitten valkosipuli, lisää riisi, sekoita ja kypsennä 1 minuutin ajan. Lisää kuuma liemi 1-2 kauhallista kerrallaan ja sekoita usein, kunnes riisi on kypsää (noin 16-20 min). Lisää pippuria ja suola. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto. Siirrä puhtaaseen kulhoon ja anna jäähtyä kokonaan.
Ota osa risotosta kämmenellesi ja tee siitä litteä, laita siihen 1-2 minimozzarellapalloa ja sulje se niin, että mozzarella on keskellä, jotta paistettaessa se ei valu ulos.
Vatkaa pienessä kulhossa kananmuna ja laita leivänmurut erilliselle lautaselle, pyörittele suppli ensin kananmunassa ja sitten leivänmuruissa (toista tämä vaihe kahdesti saadaksesi täydellisen kerroksen).
Lisää kattilaan niin paljon rypsiöljyä, että supplien pinta peittyy kokonaan. Kuumenna öljyä, kunnes sen lämpötila on 175 C (Lisää supplit vasta, kun öljy on tarpeeksi kuumaa). Paista ja muista kääntää supplia muutaman kerran (noin 2min). Poista reikäkauhalla ja aseta paperipyyhkeillä peitetylle lautaselle. Tarjoile heti. Nauti!
Vinkki: voit myös lisätä tryffeliä risottoon tai tarjoilla ne tryffelimajoneesin päällä!