Tee itse ihana joulukranssi

Tee itse ihana joulukranssi

Tänä jouluna luo oma ainutlaatuinen joulukranssi kotona – juuri sellainen kuin itse haluat! Näillä ohjeilla onnistut varmasti, ja jos selaat alas, löydät myös ohjeet kauniiden kuivattujen appelsiinien valmistamiseen. Ne sopivat täydellisesti kranssin koristeluun, mutta myös pöydän asetteluun, keittiön kaappeihin ja tyhjiin tiloihin, jotka kaipaavat hieman väriä.

Joulukranssi


Ennen kuin aloitat, varmista, että kaikki joulukranssiin tarvittavat materiaalit ja työkalut ovat käden ulottuvilla. Käytä kranssin pohjana metallirengasta tai valmista itse oksista rengas. Leikkaa valitsemasi oksat sopivan mittaisiksi ja tee niistä pieniä nippuja (2-3 oksaa per nippu). Puolukkaoksat ovat erinomainen valinta, sillä ne ovat juuri sopivan mittaisia ilman, että niitä tarvitsee lyhentää. Jos haluat tiiviimmän kranssin, käytä lyhyempiä oksia. Jos taas haluat ilmavamman ja kevyemmän kranssin, pidemmät oksat toimivat paremmin.


Ota metallilanka ja kiinnitä sen pää kunnolla kranssin pohjaan. Et halua, että se irtoaa kesken työn. Kiinnitä niput kranssipohjaan yksi kerrallaan, kiertäen lankaa kahdesti jokaisen nipun ympäri. Käytä koko ajan samaa lankaa ympäri kranssia. Pyri kiinnittämään oksat mahdollisimman tasaisesti, myös sivuilta, jos pohja on paksu, jotta koko rengas peittyy oksilla.


Pidä lanka koko ajan tiukalla koko prosessin ajan. Kun kranssi on valmis ja viimeistelet sitä, sido lanka kunnolla, jotta se ei irtoa. Tässä vaiheessa voit käyttää lankaa myös ripustuslenkin tekemiseen kranssin taakse, jos haluat. Kiinnitä valitsemasi koristeet kuumaliimalla tai lisäämällä lisää lankaa niiden koon ja tyylin mukaan. Kuumaliima on esimerkiksi loistava valinta kuivattujen appelsiiniviipaleiden kiinnittämiseen.


Nyt, kun ihana kranssisi on valmis, ripusta se seinällesi tai anna se kauniina lahjana rakkaalle ihmisellesi!

Kuivattuja appelsiininviipaleita


4-5 appelsiinia
Terävä sahalaitainen veitsi
Leikkuulauta
Uunipelti
Leivinpaperia
Lanka tai ohut köysi


Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Viipaloi appelsiinit noin 3-5 mm paksuiksi ja aseta ne tasaisesti pellille.


Vinkki:
 Painele viipaleita kevyesti talouspaperilla, jotta ylimääräinen kosteus poistuu ja kuivuminen nopeutuu. Laita pelti uuniin ja kuivata 5-6 tuntia 120 °C:ssa, tai kunnes appelsiinit saavat hieman ruskeaa väriä ja kuivuvat. Anna appelsiinien jäähtyä.


Muista työntää lanka hedelmän sisälle, ei kuoreen.