Miksi haluat säilyttää veitsesi oikein

Miksi haluat säilyttää veitsesi oikein

Hyvä veitsi on jokaisen ruoanlaittajan yksi tärkeimmistä välineistä. Veitsen tulee sopia hyvin käteen ja sen tulee näyttää kivalle. Mutta tärkeintä on, että veitsi leikkaa hyvin! Veitsien laatuun vaikuttaa useampi asia (lisää täällä), mutta niiden käytössä on hyvä muistaa (vain!!) kolme asiaa.

1. Säilytys

2. Pesu

3. Teroittaminen

Pari asiaa veitsien säilytyksestä ja sen tärkeydestä alla (pesusta ja teroittamisesta lisää myöhemmin…)!

 

Veitsien säilytys

Terävä veitsi on must ruoanlaitossa ja yksi suurimpia vaikuttajia terävyyteen on veitsien säilytys. Veitsien säilyttäminen laatikossa muiden keittiövälineiden kanssa voi aiheuttaa terän kolhiintumista ja vääntymistä – ei kuulosta kovin hyvältä, vai mitä? Varsinkin kun on hankkinut itselleen hyvän veitsen niin onhan siitä silloin kiva pitää myös hyvää huolta! Sekalaatikossa säilyttäminen on myös vahinko odottamassa hetkeään!

“Noin kauniissa veitsitukissa voisi
veitset pitää jopa esillä 😍

-Jenny
HEIROL People

Jotta kaikilla meillä olisi helpompaa ja mukavampaa olemme suunnitelleet kolme yksinkertaisen tyylikästä säilytysvaihtoehtoa (kuvat yllä). Tamminen veitsimagneetti on ihana katseenvangitsija keittiössä ja magneetissa veitset ovat kätevästi saatavilla tarpeen tullessa. Välinelokerolliseen veitsitukkiin, valmistettu saarnista, mahtuu useampi veitsi riippuen veitsien koosta. Tyylikkäät keittiövälineet on myös kiva pitää esillä viereisessä lokerossa. Ja kuinka kauniit nuo tukin yksityiskohdat! Mikäli tykkäät säilyttää veitsesi piilossa niin laatikkoon menevä veitsitukki on täydellinen valinta. Tukkiin mahtuu neljä veistä – eikä sitä enempää tarvitsekaan!

Minkä sinä valitsisit?